Visvijver leegpompen in de regio Herzele

Bent u de gelukkige bezitter van een visvijver, prachtig, zeker in de zomermaanden. Vissen hebben een rustgevende werking op de mens en een stukje water in uw tuin verfraait de aanwezige flora en fauna. Daarentegen is een visvijver wel gebaat bij periodiek onderhoud, indien u wilt dat uw vissen een gezond leefklimaat behouden en uw vijver in topconditie blijft.

Uw vijver leegpompen is daardoor een must, liefst eens om de 5 a 7 jaar. Zo zorgt u ervoor dat slib, vuilresten en bacteriën niet de overhand krijgen. In de maanden er tussen volstaat een grondige reinigingsbeurt. Hoewel u deze reinigingsbeurt zelf kan doen, is het leegpompen van een vijver een klus die u het beste aan een expert overlaat. Waarom? Omdat het een ingrijpende maatregel betreft die veel invloed heeft op de biologie van uw vijver. DVI Ontstoppingen Ruim- en ontstoppingswerken helpt ook u in Herzele met het leegpompen van uw visvijver.

Wanneer kunt u het beste uw visvijver leegpompen?

De beste periode voor het leegpompen van uw vijver in Herzele is in het najaar. In dit jaargetijde zijn de planten en vissen namelijk het minst actief, waardoor de klus een minimale impact heeft op het leefklimaat in de vijver. In andere jaargetijden gebeurt eer veel meer in de vijver, waardoor u riskeert de flora en fauna ernstig te verstoren.

Visvijver leegpompen

» Hulp nodig in Herzele bij het leegpompen van uw visvijver? Contacteer ontstoppingsdienst DVI, of bel 0497/525.025

Hoe gaat u te werk bij het leegpompen van uw visvijver?

Het leegpompen van een visvijver verloopt via een aantal vaste stappen. Allereerst dient u er natuurlijk voor te zorgen, dat de vissen uit de vijver worden gehaald en een veilig tijdelijk onderkomen krijgen. Voor het leegpompen zullen wij daartoe een aantal bakken vullen met het dan nog aanwezige vijverwater, om de vissen daarin te kunnen plaatsen. De vissen kunnen zeker niet in kraanwater worden gezet, omdat dit teveel verschilt van de biologie van het vijverwater.

Nadat de vissen zijn verwijderd, kan de vijver worden leeggepompt. Dit kan middels een pomp of een vijverstofzuiger, de best passende methode hangt mede af van de grootte van uw vijver. Indien het vijverwater nog van goede kwaliteit is, dan slaan wij dit op om later weer terug te gieten. Nadat al het water uit de vijver is gepompt, is het tijd om de planten een tijdelijke plek te geven. De meeste planten kunnen net als de vissen in een bak met vijverwater worden gezet, totdat ze weer terug mogen.

Het verwijderen van vuil, slib, afval en modder

Is alle flora en fauna veilig? Dan is het tijd om over te gaan tot de echte schoonmaakbeurt. Modder, vuil en algen op de bodem worden verwijderd, de wanden worden grondig gereinigd. Opgelet dient te worden op de folie, want wanneer deze inscheurt, dan zult u dit in het geheel moeten vervangen.
De filter dient ook goed te worden gereinigd. Alles dient zonder enige chemische middelen te gebeuren, omdat anders de planten en vissen in gevaar kunnen komen. Nadat dit allemaal is geschied, kan de vijver weer worden gevuld. Daarna kunnen zowel de planten als de vissen weer terug naar hun vertrouwde stek.

DVI Ontstoppingen Ruim- en ontstoppingswerken pompt elke vijver in Herzele vakkundig leeg

Hoewel deze klus simpel lijkt, zijn er zeker zaken waar u op dient te letten. De kwaliteit van het water bijvoorbeeld, soms is vijverwater niet meer geschikt voor hergebruik. Ook bepaalde soorten vuil en afval dienen op speciale manieren te worden verwijderd. Wilt u zeker weten dat dit goed gebeurt?
Bel ons om een afspraak in te plannen op 0497/525.025, wij zorgen er voor dat uw visvijver in Herzele snel weer fris en schoon is.

» Specialist voor het leegpompen van uw visvijverContacteer ontstoppingsdienst DVI, of bel 0497/525.025