Mogelijke oorzaken geurhinder in huis

Mogelijke oorzaken geurhinder in huis

Iedere woning heeft er wel eens last van: vervelende geurtjes in huis. En soms komt het voor dat deze onaangename geurtjes niet vanzelf weggaan. Blijft de stank lang hangen of lijkt deze steeds terug te komen? Dan heb je last van geurhinder. Hoewel geurhinder verschillende oorzaken kan hebben, valt er eigenlijk altijd wel wat tegen te doen.

In veel gevallen wordt stank veroorzaakt door een probleem in de riolering. Dit kan onder andere komen door een verstopping, een breuk in de riolering of een lekkage. Helaas is vaak niet zonder speciale apparatuur te zien of er daadwerkelijk sprake is van een opstopping of lekkage in de riolering. Met speciale camera’s kan in de riolering gekeken worden en een probleem snel worden opgespoord.

Regen- of septische put

Toch zijn er ook heel veel gevallen waarbij het probleem niet kan worden herleid naar de riolering. Huishoudens met een septische- of regenput kunnen bijvoorbeeld ook geurhinder ondervinden. Bij een regenput kan er slib of resten van takken en bladeren in de regenput terechtkomen.

Een volle septische put kan ook zorgen voor flink wat geurhinder. Een urinelucht uit de septische put betekent vaak dat de put toe is aan een grondige reinigingsbeurt.

Reukopsporing

Geurhinder kan verschillende oorzaken hebben. Weet je niet zeker waar de vieze geur vandaan komt, maar wil je er wel zo snel mogelijk vanaf? Dan is het raadzaam om een afspraak te maken met DVI Ontstoppingen. Wij lossen het stankprobleem voor u op!

Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van geurhinder en gespecialiseerde apparatuur, kunnen wij het geurprobleem snel en vakkundig opsporen. Daarna maken we een plan van aanpak om de stank direct een halt toe te roepen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons op.

» Dringend ontstopper nodig?Contacteer ons 24/7